Jerzy Kwaśniewski je član Instituta za pravnu kulturu Ordo Iuris iz Poljske. Pravnik je građanskog i kaznenog prava, a bavi se obranom pro-life zagovornika i vrijednosti poput slobode govora, savjesti i ljudskog dostojanstva.
Osim partnerstva u odvjetničkom uredu Parchimowicz & Kwaśniewski, obnaša dužnost i potpredsjednika Instituta Ordo Iuris od 2013. godine. Pod njegovim vodstvom parnični odjel Instituta Ordo Iuris osigurao je zakonsku podršku u mnogim dosadašnjim slučajevima i doprinio promjeni sudske prakse u vezi priziva savjesti u medicini, slobode govora te prava na okupljanje i izražavanje pro-life stavova i transparenata usmjerenih eksplicitno protiv abortusa tijekom nacionalne kampanje 2016. godine u Poljskoj.
Pravnici Intituta Ordo Iuris, također, pružaju i zakonsku pomoć u zaštiti integriteta obitelji i poštivanju obiteljskog života, nasuprot kršenju zakona u socijalnim službama i domaćeg zakonodavstva o nasilju u obitelji.
Poljski ministar pravosuđa imenovao je pravnike Instituta Ordo Iuris članovima Vijeća za poštivanje obiteljskog života i obiteljske samobitnosti (autonomije).
Kwaśniewski je podupiratelj obiteljskih prava i autor novih reformskih zakona protiv nasilja te član Vladine Promatračke skupine za suzbijanje domicilnog nasilja. Potpredsjednik je i građanske incijative „Stop abortus” pokrenute 2016. godine. Oženjen je i ima četvero djece.
U suradnji s pravnim timom Vigilare, kao međunarodni oravni savjetnik sudjelovao je u izradi ustavne tužbe protiv postojećeg, formalno neustavnog, zakona o abortusu iz 1978. godine, što je označilo i početak nacionalne pro-life kampanje uoči odluke Ustavnog suda Republke Hrvatske o ustavnosti zakona o abortusu. Nakon objave odluke u ožujku 2017. godine, kampanja je nastavljena pokretanjem građanske incijative „Imam pravo živjeti” i provođenjem istoimene najveće nacionalne peticije za nerođenu djecu i pomoć trudnicama, čijih je gotovo 170 000 potpisa u listopadu 2017. godine predano Hrvatskom saboru.