Teolog, komunikolog, prevoditelj, publicist.
Godine 1994. završio teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a 1998. magistrirao na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu (Akademija Alfonsiana). Na KBF-u u Zagrebu doktorirao 2012. godine. Kolegije iz područja etike, religije, kulture i teorije medija predavao na KBF-u u Đakovu (socijalna etika, bioetika), Institutu za teološku kulturu u Osijeku (Fenomenologija religije) i Hrvatskim studijima (Publicistiku). Od 2010. do 2015. godine vodio Katedru za medijsku kulturu na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Područja znanstvenog interesa su granična pitanja filozofije, teologije, religije, kulture, medija i društva.
Suradnik u mnogim tiskovinama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dugogodišnji je novinar dnevnog lista „Glas Slavonije“ (2003.-2007. zamjenik glavnog urednika i urednik posebnih izdanja; 2008.-2011. predsjednik nadzornog odbora). Od 2001. kolumnist Glasa Slavonije i Večernjeg lista, a danas Slobodne Dalmacije i povremeni komentator tjednika Globus te riječkog Novog lista. Vanjski je suradnik Hrvatske televizije na projektima Press klub (Otvoreno) i specijalnih emisija (prijenosa) vezanih uz religijske sadržaje i društvene fenomene (Reporteri).
Također, bavi se publicistikom i prevođenjem. Trenutno je docent na Odjelu za kulturologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.