Dr. Imre Téglásy profesor je latinskog i mađarskog jezika (u mirovini). Predsjednik je organizacije Alpha Alliance for Life i suradnik mađarskog ogranka organizacije Human Life International. Od osnutka organizacije Alpha Alliance for Life u Mađarskoj 1996. godine, ta je organizacija uspjela spasiti 43 tisuće obitelji od pobačaja, čedomorstva, prisilnih posvajanja i sl. Preživio je vlastiti pobačaj, a život posvetio obrani svakog začetog života. Priču o tome kako ga je majka željela pobaciti, čuo je slučajno kao dječak dok je s ocem bio u posjetu rodbini u Novoj Gradišci. a njegovi roditelji su bili razvedeni te je njegova oca rodbina pitala za razlog razvoda, a on je ispričao priču o neuspješnom pokušaju Imreova pobacivanja. Njegova oca komunistički je režim proglasio klasnim neprijateljem pa je zbog svojih (vjerskih) uvjerenja bio prisilno iseljen iz Budimpešte, zajedno sa svojom ženom i sinom. U novom mjestu stanovanja otac nije mogao naći posao, a obitelj je gladovala. Saznavši da je trudna majka ga je htjela pobaciti, bez obzira na očevo protivljenje. Pedesetih godina prošlog stoljeća to nije bilo tako jednostavno pa je zamolila svojeg oca, Imreova djeda, da joj pronađe liječnika koji bi to učinio. Iako su ga pronašli, zbog zabrane kretanja, njegova majka nije mogla otići u Budimpeštu na pobačaj. S obzirom na to da je njegov otac, kao katolik i dijete iz mnogočlane obitelji, htio rođenje svojega djeteta. ona je tijekom muževe odsutnosti iz kuće, pokušavala sama izvesti pobačaj. Skakala je sa stola, kupala se u kipućoj vodi, čak uzimala tablete kinina, međutim svi su ti pokušaji bili bezuspješni te se Imre ipak rodio.
Roditelji su mu se kasnije rastali, a Imreov odnos s majkom nikada nije bio dobar. S druge strane, bio je odličan učenik, postao je vrlo poznati pisac, radio velika znanstvena istraživanja, dobivao različite akademske nagrade, sve kako bi zadobio njezinu ljubav, ali u tome nije uspio. I danas traži odgovor na pitanje zašto ga je njegova majka željela ubiti, no ona je umrla prije nekoliko godina, a odgovor nije dobio. Tijekom djetinjstva odgajala ga je njegova kuma, koju je zvao majkom, i s njom imao puno topliji i bliskiji odnos. Prije majčine smrti uspio je dobiti milost da joj oprosti zbog pokušaja njegova ubojstva.
Zbog zalaganja za život dobitnik je prestižnih nagrada. Američka pro-life organizacija „Heartbeat International“ dodijela mu je priznanje „Servent Leader“ (Vođa poslužitelj), a Liga za Život iz Ujedinjenog Kraljevstva priznanje „Jochebed“. Diljem Mađarske organizirao je SOS telefonsku liniju za sve žene u potrebi. Njegova je misija osvješćivanje o tome kako pobačaj utječe na svakog ponaosob. Posebno je radostan što je 1997. godine imao priliku upoznati sv. papu Ivana Pavla II. koji je blagoslovio njega, njegove suradnike, volontere i sve koji će dolaziti i dobivati pomoć organizacije čiji je voditelj.
Oženjen je i otac desetero djece što smatra najvećim Božjim darom.