Don Damir Stojić, SDB, svećenik je salezijanac, rođen u Torontu, Kanada, u hercegovačkoj obitelji Stojić.
Nakon završene katoličke osnovne škole i srednje salezijanske gimnazije u Torontu, prvotno upisuje studij psihologije, a potom odlučuje postati svećenik i upisuje studij teologije na KBF u Zagrebu. Diplomirao je 2002. g. a iste je godine zaređen za svećenika.
Godine 2004. odlazi na Poslijediplomski studij u Washington, DC, gdje je na Catholic University of America 2007. magistrirao pri katedri moralne teologije s temom „Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina“. Za vrijeme studija bio je župnik Hrvatske katoličke misije sv. Blaža.
Vrativši se u Hrvatsku u rujnu 2007. dobiva dekret Zagrebačke nadbiskupije za službu studentskog kapelana na zagrebačkom sveučilištu. Također, član je i povjerenstva za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije.
Danas djeluje u Župi Duha Svetoga i zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, a diljem Hrvatske, ali i izvan granica, kroz tribine, predavanja, seminare i duhovne obnove promiče teologiju tijela prema katehezama Ivana Pavla II.
Zauzeti je promicatelj vrijednosti ljudskog dostojanstva i angažirani borac za pravo nerođene djece na život. Zbog svojeg hrabrog svjedočenja, snažne prisutnosti u javnosti i društvenog utjecaja, posebice na mlade, nerijetko je meta napada dijela lijevih organizacija i medija.
Zbog ukupnog dosadašnjeg djelovanja dobitnik je nagrade “Svjedok godine” za 2018. godinu.